Candu refuză să confirme faptul că Rusia a cerut monitorizarea prin Interpol a lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, vicepreședinte al Partidului Democrat, condus de Vlad Plahotniuc și finul de cununie al oligarhului moldovean refuză să spună dacă nota adresată Federației Ruse privind abuzurile și presiunea pusă de autorități la traversarea frontierei cu Rusia are legătură cu nașul său. Asta după ce presa a scris că Rusia ar fi solicitat prin Interpol monitorizarea oligarhului moldovean.

Potrivit lui Andrian Candu, autoritățile din Federația Rusă pun presiune pe reprezentanții puterii din Moldova „ca noi să nu avansăm în investigațiile pe Laundromat”, așa cum este cunoscut dosarul privind spălarea prin intermediul băncilor moldovenești, dar și cu implicarea unui număr de judecători, a 22 de miliarde de dolari SUA.

Candu a menționat că „la toate întrebările și solicitările, inclusiv prin comisii rogatorii, autoritățile ruse nu au răspuns”.

„Pe lângă faptul că nu răspund la solicitările noastre, odată ce noi am avansat în investigații, unele structuri au început să pună presiune, și prin solicitări de monitorizare internațională, dar și atunci când oficialii moldoveni călătoresc în Rusia sau prin Rusia. N-o să mă refer la care au fost acele persoane care au căzut sub încercări de monitorizare, pentru că sediul Interpol de la Lion a refuzat toate solicitările”, a declarat democratul, fiind întrebat expres dacă este adevărat că autoritățile ruse au solicitat punerea sub monitorizare internațională a lui Vlad Plahotniuc.

Totodată, întrebat dacă este adevărat că Vlad Plahotniuc nu a părăsit Republica Moldova în ultima perioadă de timp, Andrian Candu a spus că, din câte cunoaște el, președintele democrat a părăsit țara, iar presa are toate posibilitățile legale de a afla în ce măsură această informație corespunde adevărului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...