Actualitate

Premierul Rusiei s-a îmbolnăvit subit, după dezvăluirile privind averea sa ilicită

Despre „gripa de sezon” a lui Medvedev a anunțat chiar președintele țării, Vladimir Putin, la o ședinta cu ministrii guvernului rus, la care a lipsit premierul.

Între timp, rețelele sociale au început deja să se răspândească hashtagurile #DimonDerjis (Dimon Ține-te) și #Dimonjivi (Dimon Trăiește).

Boala l-a atacat pe Medvedev la doar câteva zile după publicarea investigației Fondului pentru lupta împotriva corupției, potrivit careia, familia lui Medvedev s-a imbogatit fabulos gratie mitelor primite prin reteaua de fundatii non-profit conduse de prietenii sai.

Șeful cabinetului rus nu a răspuns la acuzații. În același timp, s-a dovedit că Medvedev l-a trecut pe fondatorul Fondului de lupta împotriva corupției, Alexei Navalnîi, pe lista neagra a contului sau de pe Instagram.

Jurnaliștii au observat că televiziunile din Rusia au igorat ancheta realizata de Navalnîi. Despre acuzații au scris doar câteva portaluri de știri și doua ziare influente. Însa toate canalele de televiziune controlate de guvern și aproape toate suporturile de print au respectat instrucțiunile secretarului de presă al guvernului, Natalia Timakova, care a declarat că nu merita sa comenteze acuzatiile la adresa premierului, acestea fiind niste ”atacuri propagandistice.

În dimineața zilei de 3 martie, a doua zi după apariția pe Internet a filmului-anchetă despre ”Dimon” (Dmitri Medvedev), in toata Rusia doar două publicatii cunoscute au publicat articole pe acest subiect: „Novaia Gazeta” și „Vedomosti”.

Documentarul despre averea ilicita a premierului rus, postat pe YouTube, a fost vizionat în zece zile de aproape 9 milioane de oameni. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *