Programul calendaristic pentru organizarea alegerilor locale noi din 14 mai, aprobat de CEC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități din data de 14 mai 2017. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 14 martie, cu două luni înaintea scrutinului.

Programul calendaristic stabilește termenul limită de constituire a circumscripțiilor electorale de nivelul I, a secțiilor de votare, precum și a organelor electorale ce le vor administra, perioada de raportare financiară, particularitățile monitorizării alegerilor și reflectării acestora în mijloacele de informare în masă, verificarea corectitudinii întocmirii listelor electorale, perioada de organizare și desfășurare a seminarelor de instruire pentru funcționarii electorali etc.

La 14 mai 2017 vor avea loc alegeri noi ale primarilor satului Mereni din raionul Anenii Noi, al satului Hirova din raionul Călărași, al comunei Pervomaisc din raionul Căușeni, al comunei Țipala din raionul Ialoveni, al satului Ulmu din raionul Ialoveni, al satului Racovăț din raionul Soroca și al orașului Tvardița din raionul Taraclia.

Tot astăzi, CEC a adoptat hotărâri de atribuire a mandatului de consilier în unele consilii raionale, orășenești, sătești (comunale), precum și a inițiat procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...