Jirinovski, despre Plhotniuc: Este o consecință a revoluțiilor color

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La fel ca „Partidul Nostru” la Chișinău, lupta cu oligarhii este una dintre prioritățile de bază a Partidului Liberal Democrat din Rusia (PLDR). Despre aceasta a declarat astăzi președintele PLDR, Vladimir Jirinovski, potrivit căruia apariția oligarhului Vladimir Plahotniuc la Chișinău este o consecință a revoluțiilor color.

„La voi acolo Plahotniuc se plimbă, la Kiev alți oligarhi, la noi la fel, și toate astea sunt urmările acelei revoluții colorate.

De aceea, Renato, noi avem foarte multe în comun și suntem gata la colaborarea sub orice formă”, a declarat Vladimir Jirinovski în cadrul ceremoniei de semnare a acordului de colaborare între „Partidul Nostru” și PLDR, care a avut loc astăzi în oficiul formațiunii.

În timpul discuțiilor care au precedat semnarea acordului, președintele PN, Renato Usatîi, a menționat că atunci când Moldova a revenit la modalitatea de alegere directă a președintelui, autoritățile au majorat vârsta care trebuie să o aibă candidații la funcția de șef de stat până la 40 de ani, astfel care el să nu poată candida. „Ce asta-i?! Democrație se numește! Pe urmă vor ridica la 50, doar ca alții să nu poată participa!”, a declarat Jirinovski.

„Noi nu avem democrație. Moldova este un stat capturat în care, din păcate, toate procesele sunt conduse de oligarhul cu reputație îndoielnică, Vladimir Plahotniuc, avem instanțe de buzunar, procurori. Dacă anterior, era doar o parte, atunci astăzi din păcate toți, periodic, odată la câteva luni, aceștia îi închid pe colegii mei. Dacă e să-l ascultăm pe procurorul general și conducerea MAI, atunci toți conducătorii noștri sunt infractori. Atunci când am început activitatea politică, niciunul dintre noi nu avea niciun dosar penal, nici într-0 țară”, a menționat Renato Usatîi.

În context, liderul PLDR a menționat: „Sunt convins că marea majoritate a cetățenilor fostei URSS își doresc într-o formă sau alta refacerea unei țări mari, ca să fie mai ușor și eficient. Iar pentru asta este mecanismul de partid. Noi trebuie să ne unim împreună cu toate aceste partide care nu sunt foarte pro-occidentale, noi în genere nu suntem pro-occidentali, și desigur că noi nu susținem oligarhii”.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...