Igor Dodon și ambasadorii europeni acreditați la Chișinău, din nou la masa de discuții. „Va deveni o tradiție”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anularea legii „miliardului”, modificarea Constituției în vederea sporirii prerogativelor șefului statului în vederea dizolvării Parlamentului, numirea ambasadorilor, relațiile cu Uniunea Europeană și Federația Rusă, și subiectul reglementării diferendului transnistrean au fost principalele teme de discuții în cadrul unei întrevederi de astăzi a președintelui Igor Dodon cu reprezentanții corpului diplomatic ai statelor-membre ale Uniunii Europene, acreditați la Chișinău. Aceasta este cea de-a treia întâlnire de acest fel și va deveni o tradiție.

„Mă bucură faptul că numărul participanților a crescut, ceea ce denotă un interes sporit față de un astfel de dialog din partea tuturor. Am avut o discuție complexă, în special în ceea ce privește evoluția evenimentelor și acțiunilor în plan politic, economic și social din ultima perioadă, dar și activitățile pe care le preconizează Președinția în viitorul cel mai apropiat”, a menționat Igor Dodon cu referire la întrevederea cu diplomații europeni.

Șeful statului a menționat că s-a expus repetat pentru inițierea unui format trilateral al discuțiilor dintre Republica Moldova, Uniunea Europeană, Federația Rusă, în special pe componenta de comerț. „Am propus un mecanism pe care îl consider avantajos pentru toate părțile în acest sens, mecanism care ar proteja producătorul autohton, ar permite deblocarea totală a exporturilor spre Federația Rusă, ar deschide oportunități reale pentru un flux de investiții sporit în economia națională”, a mai menționat Dodon.

Potrivit lui, subiectul va fi abordat și în cadrul vizitei pe care o va efectua șeful statului la Moscova, săptămâna curentă. Totodată, Igor Dodon și-a exprimat deschiderea de a merge ori de câte ori este nevoie la Bruxelles, pentru a discuta acest subiect și convinge factorii de decizie din UE în sensul dat. „Acest lucru este în interesul nostru, al Republicii Moldova și voi depune toate eforturile ca să reușim”, a mai precizat Dodon.

Nu în ultimul rând, președintele Igor Dodon a reiterat invitația în adresa Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, de a întreprinde o vizită oficială la Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...