Sute de persoane trăiesc în zona gropii de gunoi Reppi supranumită Koshe — care înseamnă "murdărie" în argou — principala lor sursă de hrană şi de obiecte reciclabile pe care le valorifică pentru a-şi asigura subzistenţa.

Luni, salvatorii şi buldozerele căutau supravieţuitori în mormanele de gunoaie, iar sute de persoane au împânzit locul plângând şi rugându-se, precizează sursa citată.

Unii dintre voluntari au acuzat autorităţile locale pentru această tragedie. "Am avertizat autorităţile de mai bine de zece ani în timp ce mormanul de gunoi s-a mărit. Nu am primit nici un răspuns. Este o neglijenţă criminală", a declarat jurnaliştilor Taye Woldeamanuel, în vârstă de 48 de ani, a cărui soră a scăpat ca prin minune după alunecarea de teren.

Primarul din Addis Ababa, Diriba Kuma, a declarat că 37 de persoane au fost salvate şi au primit ajutor medical, potrivit Today.ng. ''Pe termen lung, vom desfăşura o operaţiune de relocare pentru persoanele care trăiesc aici'', a spus acesta.

Koshe este de peste 40 de ani principalul loc de descărcare a gunoaielor din Addis Abeba, capitală cu patru milioane de locuitori şi o creştere demografică galopantă.