Presa auto prevesteşte un succes enorm al viitorului Tesla Model Y

Compania Tesla planifică lansarea unui crossover compact în anul 2018. Potrivit britanicilor de la Autocar, noutatea va fi construită pe baza lui Model 3, va primi denumirea Model Y şi va deveni bestseller-ul mărcii.

Una din caracteristicile unice ale modelului, cel mai probabil, vor fi portierele posterioare care se vor deschide exact ca şi pe Model X – vertical.

Vezi şi: (foto) Elon Musk a confirmat apariţia Tesla Model Y şi a unui monovolum

Mai mult, Model Y va fi dotat cu o nouă generaţie de autopilot. Acesta va fi compus din opt camere de supraveghere la 360 de grade, 12 dispozitive cu ultrasunet actualizate, un radar modificat şi un calculator care va procesa toate informaţiile, mai performant de 40 de ori.

Vezi şi: (video) Test Drive: Tesla Model X P90D

Care va fi autonomia viitorului Model Y şi ce preţ va avea este greu de anticipat deocamdată. Spre deosebire de acest crossover compact, sedanul Tesla Model 3 a cărui producţie va începe în masă în viitorul apropiat, va avea un preţ de start de 35.000 de dolari. Autonomia celei mai ieftine versiuni Model 3 ar putea ajunge la 370 de kilometri.

Anterior, a apărut o informaţie precum că lansarea lui Model 3 va fi amânată pentru 2018 şi nu va începe în acest an aşa cum a promis compania.

Noul Model 3 ar putea mări numărul de maşini produse până la 500.000 de unităţi. Pentru comparaţie, doar în 2016 Tesla a vândut 76.000 de electromobile.

Vezi mai multe: Lovitură peste aşteptările clienţilor? Startul vânzărilor Tesla Model 3 ar fi fost amânat cu un an

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/