Acord de colaborare PLDR-„Partidul Nostru”. Jirinovski: Bine că nu m-am legat cu Filat. Renato este mult mai aproape

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Partidul Nostru” din Republica Moldova și Partidul Liberal Democrat din Rusia au semnat astăzi un acord de colaborare între cele două formațiuni. Acordul a fost semnat de către președintele PN, Renato Usatîi, și liderul PLDR, Vladimir Jirinovski, în prezența mai multor reprezentanți ai celor două partide.

În cadrul ceremoniei care a avut loc la sediul PLDR din Moscova, Renato Usatîi a prezentat succesele obținute în cei trei ani de existență a „Partidului Nostru”, dar și circa doi ani de când a preluat conducerea municipiului Bălți. „Pentru ca toți să înțeleagă, Renato Usatîi este primarul celui de-al doilea cel mai mare oraș din Moldova. Capitala de nord, așa cum la noi este Sankt-Peterburgul”, a explicat Jirinovski pentru toți cei prezenți.

La fel, președintele „Partidului Nostru” a menționat că „Moldova este un stat capturat”. „Avem judecătorii de buzunar, iar toate procesele sunt conduse de oligarhul de reputație tristă Vladimir Plahotniuc”, a spus Usatîi, menționând că de la fondarea formațiunii sale, mai mulți activiști au fost persecutați politic, iar vicepreședintele PN, Nicolai Țipovici a stat timp de 4 luni la închisoare.

„O asemenea practică trebuie să preluăm și noi. Vedeți ce partid, de luptă, nu ca la noi, stau câte 27 de ani în Parlament”, s-a adresat, mai în glumă, mai în serios, președintele PLDR către colegii săi prezenți la ceremonie. Vladimir Jirinovski a mai menționat că atunci când în Moldova a apărut Partidul Liberal Democrat, condus de fostul premier Vlad Filat, unii au propus să ia unele legături cu aceasta.

„Bine că nu m-am legat. Vedeți ce a ajuns. Iată, „Partidul Nostru”, Renato, ne este mult mai aproape”, a declarat Jirinovski, precizând totodată că Rusia și Moldova sunt legate de o istorie și un spațiu lingvistic, cultural și religios comun.

Într-un final, Vladimir Jirinovski i-a invitat pe reprezentanții „Partidului Nostru” la celebrarea a 30 de ani de la fondarea PLDR, care vor fi marcați în toamna anului 2019. Până atunci însă, Renato Usatîi a invitat reprezentanții PLDR la Congresul V al „Partidului Nostru” care va avea loc la data de 18 martie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...