Blogger judecat în Rusia după ce a prins pokemoni într-o biserică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procesul unui blogger rus pus sub acuzare după ce a prins pokemoni într-o biserică și a realizat și o întregistrare video pe această temă pe care a difuzat-o apoi pe internet a început luni la Ekaterinburg, în Munții Ural, relatează AFP.

Ruslan Sokolovksi, 22 de ani, riscă până la șapte ani de închisoare pentru incitare la ură și insultă față de sentimentele religioase ale credincioșilor. Acest caz pare să fie unul similar cu al solistelor de la Pussy Riot, tinerele condamnate la doi ani de închisoare pentru o „rugăciune punk” împotriva lui Vladimir Putin, în 2012, în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

„Nu am avut intenția de a jigni pe nimeni”, s-a apărat tânărul în fața tribunalului, adăugând că este gata să-și ceară scuze, potrivit unei înregistrări de la proces difuzate de postul rus Life News.

Ruslan Sokolovski a pledat „nevinovat” și a afirmat că a difuzat înregistrarea video pe YouTube „în scop critic și polemic”.

Consemnat la domiciliu după punerea sa sub acuzare, la începutul lui septembrie, el a fost apoi încarcerat pentru că nu a respectat condițiile arestului la domiciliu.

ONG-ul Amnesty International a cerut Rusiei să-l elibereze imediat pe blogger, despre care a afirmat că este un deținut de opinie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...