Opt saci de droguri în valoare de 5 mln. lei, ridicați în urma a 35 de percheziții din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opt saci de substanțe narcotice în valoare estimativă de circa 5 milioane de lei au fost depistați ieri în urma a 35 de percheziții desfășurate în municipiul Chișinău, preponderent în sectorul Botanica al capitalei. În urma acestora, au fost reținute 12 persoane, zece bărbați două femei, membri ai unei grupări infracționale organizate, specializate în comercializarea drogurilor (etnobotanice).

Potrivit procurorilor, activitatea membrilor grupării a fost monitorizată pe parcursul a două luni. Astfel, în urma perchezițiilor desfășurate ieri în capitală au fost ridicate în jur de 80-90 de kg de substanței narcotice. Printre acestea, doi saci de substanțe narcotice care deja trebuiau puse în realizare și alți șase saci cu materie primă. La fel, în cadrul perchezițiilor a fost depistată o cantitate de aproximativ jumătate de kg de praf, materie primă din care se produceau drogurile și circa 40 de telefoane mobile, cu numere de contact despre care se presupune că erau clienți sau alți membri ai grupării.

Totodată, în cadrul măsurilor întreprinse au fost depistate 350 de pachețele cu câte un gram de etnobotanice care erau comercializate în sectorul Botanica al capitalei în valoare 100 de lei pentru un pachețel.

Printre persoanele reținute sunt doi lideri au grupării, în jur de 6-7 dealeri care își desfășurau activitatea în sectorul Botanica al capitalei, precum și alți membri ai grupării. Membrii acesteia au între 21 și 27 de ani. Toate persoanele au fost reținute preventiv pentru 72 de ore, iar dacă vinovăția lor va fi demonstrată în instanță, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Etnobotanicele fac parte din categoria drogurilor sintetice. Este vorba despre un praf de culoare albă care se dizolvă cu spirt, iar această masă lichidă se pulverizează pe altă materie primă, de origine vegetală, care și este produsul final. Substanțele etnobotanice sunt consumate în special de persoanele de o vârstă fragedă, de la adolescenți până la 25 de ani. Printre clienții grupării erau și studenți.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...