„Tu eşti ceea ce faci în timpul tău liber” sau de ce trebuie să vină lumea la Ignite?

14991833_1770124609892592_8292097860572415291_n
Foto: Ignite

Ignite Chișinău „After Hours”, eveniment organizat la cea de-a treia ediție în Moldova, se va desfăşura pe 7 aprilie, ora 19:00 și va reuni 20 de vorbitori în spațiul generos al Centrului de Excelență „Tekwill”. Organizatorii evenimentului vin cu o istorioară mică care speră să te motive să fii prezent la eveniment:

E luni dimineața și tu te-ai pornit încetișor la lucru. Nimic deosebit. Ai luat microbuzul cel de toate zilele și auzi cum șoferul te întâmpină cu „Hai mai în fund oleacă, și nu-i loc?!!”, ca în 1,5 secunde deja să savurezi cum te hurduci din toată infrastructura și sufletul Chișinăului, înțelegând că nu mai ai răbdare să ajungi la birou și să-ți bei cafeaua fără zahăr (pentru că seara ai de făcut cardio la sala de forță). Cu toată speranța ta, la birou te așteaptă suficiente e-mailuri cu titlul „FOARTE URGENT!11”…

În timp ce te gândești ce o să faci diseară după 18:00, sună telefonul, răspunzi, se pare că ieri trebuia să trimiți un raport clientului, dar ieri a fost duminică. Ai impresia că scaunul acuși n-o să te țină și, totuși, mai dai o șansă zilei de luni. Cafeaua s-a răcit pe masă, o bei, dar deja n-are niciun gust…Oare ziua aceasta prevede ceva normal sau până aici a fost? Deschizi facebook-ul în căutarea dispoziției pierdute, ai primit trei like-uri, două invitații în Candy Crush și o notificare despre evenimentul Ignite Chișinău „After Hours”. Ce să mai însemne și acesta?

14963130_1770124989892554_7736722325653526821_n

###

[…] M-am pomenit într-o zi caldă de martie și era trecut de ora 18:00. Am venit acasă după serviciu, m-am instalat perpendicular pe Ecuadorul pământului și îmi imaginam cum sunt din nou copil, când fiecare moment este o aventură, iar fascinația este o stare constantă de a fi. Mi-am adus aminte de ce îmi plăcea să fac cel mai mult: să citesc, să escaladez munți, să fur bionergia copacilor când mă odihneam sub ramurile lor, să alerg, să desenez, să scriu poezii. Cu ochii larg deschiși, în timp ce mintea mea își lua zborul, eu știam că lucrurile care îmi plac încă există, încă înfloresc aici. Pentru copiii de toate vârstele.

A fost odată când m-am simțit altfel, ceva ce nu am trăit până atunci, un fel de anxietate îmbinată cu uimire. Am așternut câteva versuri pe o foaie, pe jumătate cu rimă, diferite de limbajul cotidian. Era un poem adresat mamei mele. Nefiind în stare să apreciez compoziția mea, am mers să li-o arăt părinților. Ei erau în sufragerie, cufundați în una dintre acele conversații domoale care, mai mult decât un râu, separă lumea copiilor de cea a adulților. Le-am înmânat primele mele linii de vers. Tatăl le-a luat absent, le-a citit absent și mi-a spus absent: „De unde le-ai copiat?” Apoi a continuat să-i vorbească mamei cu o voce coborâtă despre importanța afacerilor sale.

La 15 ani, o revistă locală mi-a publicat câteva poezii. Jos, în partea dreaptă, era menționat numele meu. Atunci am înţeles că am lăsat prima mea urmă. M-am întrebat de cât timp este nevoie ca o foaie de revistă să se dezintegreze, să-mi piardă urma.

La 20, am scris o carte. Ţineam cu tot dinadinsul să fie aleasă hârtie bună şi coperta să fie groasă, să nu se rupă cumva, să ţină mai mult.

Azi pot să scriu. Iar scrisul m-a învățat că eu pot rămâne în viață chiar și atunci când n-o să mai fiu. Cărțile o să vorbească despre mine. Ceea ce am iubit, o să rămână în urma mea.

15036543_1770125079892545_4681038294929354426_n

###

Încet și treptat, în fiecare zi, în fiecare zi, pasiunile tale devin laurii tăi.

Indiferent dacă ești din politică, lucrezi la General Electric, faci „evroremont” la oameni în casă sau ești preot la biserica din Chetroșica Nouă.

Tu eşti ceea ce faci în timpul tău liber.

Pe 7 aprilie vino la Ignite Chișinău „After Hours”.

Eu te aștept, P.N.

Despre IGNITE

IGNITE este un eveniment care se desfășoară în peste 100 de orașe ale lumii și respectă un concept distinct: vorbitorii îşi împărtăşesc pasiunile personale şi profesionale utilizând 20 de slide-uri care se schimbă automat la fiecare 15 secunde. Rezultatul este o prezentare rapidă și distractivă care se încadrează perfect în 5 minute. Primele ediții Ignite Chișinău s-au desfășurat sub devizele „you.different” și „Failure stories”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente