Dovada tranzacţiei o constituie mai multe documente care au fost publicate de Moldnews. Potrivit documentelor, acţiunile Victoriabank au fost revândute în 2011, după mai multe atacuri raider puse la cale de firma controlată de Plahotniuc, OTIV Prime Holding, iar pe contract şi-a pus semnătura finul acestuia, Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Potrivit documentului, în contract în calitate de vânzător figurează OTIV Prime Holding B.V.,  iar în calitate de cumpărător, Iurie Contievschii, partenerul de business al lui Veaceslav Platon. Suma tranzacţiei a fost de 75 de milioane de dolari.

Potrivit mărturiilor, noii proprietari au început să aibă probleme după ce în noiembrie 2013, aceştia au iniţiat o tentativă de înlăturare de la conducere a preşedintelui Natalia Politova-Kangaş, persoana de încredere a lui Plahotniuc.

Acest lucru a servit drept motiv pentru urmărirea penală a lui Platon, a rudelor şi apropiaţilor lui, dar şi pentru reţinerile care au urmat.

Anterior, presa a publicat o înregistrare video a negocierilor între deputatul Partidului Democrat, Vlad Andronachi, care încerca să obţină ca Veaceslav Platon să depună mărturii false în instanţa de judecată, în interesele lui Vladimir Plahontiuc.