Un nou referendum privind demiterea primarului capitalei. Ion Ceban: În acest an, Dorin Chirtoacă va pleca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La un an după inițiativa inițierii unui referendum local privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei, socialiștii revin cu o nouă inițiativă în acest sens. Potrivit consilierului municipal socialist, pachetul a fost reactualizat, iar în cel mai scurt timp va fi convocat un grup de inițiativă în acest sens.

„Am inițiat un referendum anul trecut. A fost blocat în instanța de judecată. Noi am inițiat o cerere, pe care o putem depune oricând, dar decizia va dura. Chișinăul nu mai are timp de pierdut. Noi nu vrem ca statul să mai piardă bani, iar Chișinăul – timp. Am actualizat nota. Sunt câteva constatări ale organelor de control și vreau să vă anunț că în cel mai scurt timp vom convoca un grup de inițiativă care va iniția un nou referendum”, a declarat Ion Ceban înainte de ședința Consiliului Municipal Chișinău de astăzi.

„În acest an, Dorin Chirtoacă va pleca și vom avea posibilitatea de a alege un alt primar”, a mai menționat Ceban.

În caz contrar, potrivit consilierului socialist, dosarul va fi depus la CEDO. Astfel, acesta s-a arătat încrezător că de această dată judecătorii nu vor mai bloca cererea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...