Omul de afaceri Veaceslav Platon rămâne în arest. Decizia de la Curtea de Apel a fost luată în lipsa lui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Magistrații de la Curtea de Apel au decis să-l mențină în arest pe omul de afaceri Veaceslav Platon. Avocații inculpatului au cerut eliberarea lui de după gratii dar magistraților nu li s-au părut suficiente argumentele aduse.

Decizia a fost luată în lipsa lui Veaceslav Platon. Asta după ce ședința trecută a fost amânată tocmai din motivul că nu era prezent inculpatul. Acum, spun avocații, judecătorii nu au motivat de ce au schimbat macazul și au decis să petreacă ședința fără Platon.

Veaceslav Platon este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii. El ar fi prejudiciat Banca de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei.

Platon se declară nevinovat iar în ședințele de judecată i-a acuzat de participare la jaful din sistemul bancar pe liderul PD, Vladimir Plahotniuc, președintele parlamentului Andrian Candu și ex-guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu. Aceștia nu au comentat acuzațiile.

La ședințele de judecată viitoare ar urma să fie prezentată lista de martori iar Platon cere ca, printre aceștia, să fie și persoanele menționate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...