Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Descinderi CNA: O funcționară a…

Descinderi CNA: O funcționară a primăriei Drepcăuți a fost reținută

O funcționară a primăriei comunei Drepcăuţi a fost reținută de ofițerii și procurorii anticorupție. Potrivit informației preliminare, funcționara și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu prin faptul că a contractat pentru asistență juridică un birou de avocați fără a avea acordul consiliul local, condiție obligatorie stipulată de legislația în vigoare. Valoarea totală a contractelor depășește 100.000 de lei, firma având sarcina de a încasa datoriile unor agenți economici pentru arendarea unor terenuri din localitate. Datoriile ar fi fost calculate eronat și neîntemeiat de către însăși funcționara.

Astfel, potrivit calculelor acesteia, cei trei agenți economici datorau aproximativ 3 milioane de lei primăriei pentru închirierea terenurilor agricole, pe când, urmare a unei verificări, Inspecția Financiară a constatat o datorie de doar 35.000 de lei.

Ca rezultat al acumulării materialului probator, femeia a fost recunoscută în calitate de bănuit și reținută pe un termen de 72 de ore. Actualmente se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea identificării altor factori de decizie implicați.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsită vinovată, funcționara riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani sau amendă în mărime de până la 1150 unități convenționale, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.