Doi bărabați din Republica Moldova, arestați: Aceștia au furat din 16 magazine

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbaţi de 32 şi respectiv 22 de ani, domiciliaţi în raionul Grigoriopol, membri ai unui grup criminal, au fost reţinuţi de cătrei oamenii legii, în urma activităţilor speciale de investigaţii demarate timp de două luni.

Aceştia, anterior au fost condamnaţi pentru furt în regiunea transnistreană. La momentul actual sunt suspectaţi de o serie de furturi din magazine alimentare, iar în grupare suspecţii aveau rolul de executori ai infracţiunilor şi şofer. Audiaţi de polițiști, bărbaţii şi-au recunoscut pe deplin vina.

Polițiștii au stabilit că gruparea a activat timp de jumătate de an. În acest timp, aceştia au comis 16 furturi din magazine alimentare de pe teritoriul raionului Anenii Noi, Ialoveni, Criuleni şi Dubăsari.

De asemenea, oamenii legii au stabilit că, membrii grupului acţionau pe timp de noapte, prin deteriorarea geamurilor și ușilor, de unde sustrăgeau articole din tutun și băuturi alcoolice, computere, televizoare, telefoane, produse alimentare, cartele de reîncărcare de la operatorii naţionali. Ulterior, o parte din bunurile sustrase şi anume țigările, erau comercializate în oraşul Tiraspol.

Prejudiciile materiale estimate de părţile vătămate, se ridică la 250 de mii de lei.

Din depoziţiile bănuiţilor s-a stabilit că recent, în urma percheziţiilor efectuate, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri sustrase, printre care un notebook, un telefon mobil şi un televizor. Bunurile au fost sustrase din magazinele alimentare de pe teritoriul IP Anenii Noi şi IP Criuleni.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală, iar făptașii riscă închisoare de până la 4 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...