O tânără din Teleneşti s-a stropit cu motorină, iar apoi şi-a dat foc. Are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

54800_large_91700700

O tânără de 19 ani din localitatea Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti, a fost internată la reanimare, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, după ce şi-a dat foc. Iubitul fetei, care a încercat să o salveze, a suferit şi el arsuri la ambele mâini, transmite IPN.

Familia băiatului spune că tinerii locuiau împreună cu ei, în aceeaşi gospodărie, şi cel mai probabil între cei doi s-a iscat vreun conflict. Înainte de a recurge la acest gest, fata i-ar fi scris un mesaj surorii iubitului său, spunându-i că intenţionează să-şi pună capăt zilelor.

Se presupune că fata a ieşit afară, după miezul nopţii, s-a stropit cu motorină, iar apoi şi-a dat foc. Părinţii băiatului s-au trezit de la strigătele celor doi.

Ambii au fost transportaţi la spital, fata fiind internată la reanimare.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea substanțelor inflamabile. Mai mult, folosirea acestora în scop de igienizare sau pentru aprinderea rugurilor este periculoasă. În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze serviciul 901.

Disclaimer: Adolescenții în situație de risc au la dispoziție o aplicație mobilă care-i poate ajuta. Aplicația mobilă „HelpApp” un instrument inovativ ce oferă utilizatorilor acces la serviciul de susținere emoțională și încurajare. Persoanele, care trec prin diferite crize ale vieții, oricare ar fi natura acestora, vor putea primi ajutor prin intermediul unui chat anonim și confidențial. Asistența este oferită de consilierii voluntari din cadrul Liniei Verde pentru Prevenirea Suicidului. Mai multe detalii citește aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente