(foto) În Moldova a fost deschis un restaurant virtual. Cum funcționează și care este scopul proiectului

1

Rostulpostului.md este un restaurant virtual, unde oamenii pot să doneze costul bucatelor la care vor renunța timp de o zi pentru a preveni separarea mamei și copilului care trăiesc în sărăcie extremă. Campania a fost lansată astăzi și va dura până la Paști.

Rostul Postului – este o platformă online, care prezintă un restaurant virtual, unde oamenii sunt încurajați să-și aleagă felurile de mâncare preferate și să renunțe la ele timp de o zi sau mai mult pentru a dona contravaloarea acestora în susținerea creării unei creșe la Bălți, pentru copiii de vârstă fragedă, părinții cărora sunt în sărăcie extremă și riscă să-și abandoneze micuții.

 

1

 

Banii acumulați vor merge la dezvoltarea unei creșe sociale în municipiul Bălți. Creșa este planificată să îngrijească zilnic 12 copii de la 0 până la 3 ani pentru a permite angajarea la muncă a părinților și astfel pentru evitarea abandonării de către familie.

Suma donată de fiecare persoană va fi dublată de Inițiativa Comunitară a Băncii Europene pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) la inițiativa Veronicai Arpintin.

Potrivit statisticilor naționale, sărăcia și manifestările ei este principalul motiv pentru care copiii mici ajung să fie abandonați în internate și case de copii. 13% din copii Moldovei trăiesc în sărăcie absolută, iar această rată este mai mare decât la adulți, respectiv copii sunt afectați mai mult.

Rostul Postului este o campanie care a fost lansată inițial în România de către organizația Hope and Homes for Children (HHC). CCF Moldova (reprezentant HHC) este o organizație nonguvernamentală care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie.

 

2

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente