Hoții pot afla în câteva secunde codul PIN al telefonului tău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cercetătorii de la Universitatea din Stuttgart avertizează asupra unui nou mod prin care hoții pot află, foarte simplu, codul PIN al unui telefon. Aceștia folosesc o cameră termică, prin care pot vedea ce taste au apăsat utilizatorii pe ecran când și-au deblocat telefonul.

Mai mult, hoții pot să afle inclusiv ordinea de tastare a cifrelor, pentru că urmele de căldură lăsate de amprente pe ecran se estompează în timp. Astfel, hoții pot avea acees la toate informațiile personale din telefonul furat, inclusiv conturi bancare și e-mail.

Camerele termice pot fi cumpărate la liber, din magazinele de electronice.

Sistemul funcționează foarte bine dacă imaginea termică este luată după 15 secunde de la tastarea codului PIN. Există și un software, care îi ajută pe hoți să intuiască mai bine ordinea tastelor apăsate. În medie, hoții care folosesc acest sistem ghicesc codul PIN în 90% din cazuri.

Există o metodă foarte simplă prin care utilizatorii se pot proteja de acest atac. Când tastează codul PIN, ei trebuie să țină întreagă palmă deasupra ecranului, pentru a formă astfel mai multe puncte de căldură.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...