Începând cu 14 martie, o selecţie de 35 de gravuri în lemn vor fi expuse la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Xilogravurile color datează din secolul XVIII-XX şi prezintă societatea japoneză din perioadele Edo şi Meiji, transmite INP.

Lucrările de pe simeze scot în prim-plan una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite teme în gravura ukiyo-e, bijin-ga, adică imagini cu femei frumoase. Cea mai veche lucrare „Femeie jucându-se cu motănaş” datează din anul 1710. Expoziţia „Bijin-ga în gravura ukiyo-e” face parte din patrimoniul Muzeului Naţíonal de Artă. Aceasta va fi deschisă în regim de lucru, fără vernisare.

Tot în această săptămână, Ambasada Japoniei la Chişinău organizează, în perioada 17-18 martie, Festivalul Filmului Japonez.

Startul festivalului se va da vineri, 17 martie, cu începere de la ora 18.00. Ceremonia de deschidere va fi succedată de proiecţia filmului „Şeful Polului Sud”.

În cea de-a doua zi, de la ora 11.00, va avea loc proiecţia filmului în desen animat „Chibi Maruko Chan”, urmat de „Fetele caligrafiste” –  la 13.00 şi filmul „Şeful Polului Sud”, care va începe la ora 15.30.

Filmele vor fi proiectate la cinematograful Odeon. Intrarea la toate proiecţiile este liberă.