Dodon vrea un nou Cod Funciar, pentru a face față „provocărilor” social-economice din țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președințele Igor Dodon vrea un nou Cod Funciar. Acesta a dispus crearea unui grup de lucru în cadrul Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova, care va elabora un nou Cod Funciar care ar face față provocărilor social-economice din Republica Moldova.

Crearea grupului de lucru a fost discută, astăzi, în cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții producătorilor agricoli și experți din domeniu.

„Au fost discutate mai multe subiecte și probleme cu care se confruntă în prezent producătorii agricoli, în special cele cu privire la relațiile funciare și reglementările legislative în vigoare. Toți au căzut de acord că actualul Cod Funciar aprobat încă în anul 1991, cu toate modificările operate pe parcursul a mai bine de 25 de ani, nu mai face față realităților, fapt care tergiversează dezvoltarea relațiilor funciare și valorificarea eficientă a terenurilor agricole, care reprezintă principala bogăție a țării”, anunță președintele Dodon.

În urma discuțiilor s-a decis crearea unui grup de lucru în cadrul Consiliului Economic pe lângă președintele Republicii Moldova, care va elabora un nou Cod Funciar ce ar face față provocărilor social-economice din Republica Moldova.

După definitivarea proiectului noului Cod Funciar acesta va fi supus dezbaterilor publice cu participarea societății civile, a reprezentanților tuturor asociațiilor de producători agricoli din țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...