Actualitate

Der Standard: Moscova a inventat „Albania Mare” pentru a crea o nouă problemă Europei

Recent, „naționaliștii macedoneni” au afirmat că partidele albaneze din Macedonia vor să recreeze „Albania Mare”. Cu toate acestea, a fost suficient să fie întrebați politicienii albanezi din Macedonia, că s-a dovedit că situația este diferită, indică Der Standard.

Nici vicepreședintele Partidului albanez BESA, Zekir Ibrahimi, și nici liderul partidului albanez „Uniunea Democrată pentru Integrare”, Ali Ahmeti, nu sunt deloc interesati de crearea unei Albanii Mari.

„Nimeni nu susține crearea unei Albanii Mari – a spus Ibrahimi. – În schimb președintele macedonean Gjorge Ivanov se afla la putere datorita Moscovei”, a precizat el.

Vicepreședintele BESA este convins că Rusia folosește criza din Macedonia, pentru a crea noi provocări pentru Uniunea Europeană.

„O Europă slabă înseamnă o Rusie puternică”, – spune politicianul. Potrivit lui, cei mai mulți albanezi se tem că creșterea tensiunilor din țară va duce la un conflict interetnic. „Albanezii stau aici în liniște. O singură scânteie însă este suficient că situația sa se tensioneze”- a avertizat Ibrahimi.

Liderul partidului „Uniunea Democrată pentru Integrare” explică simplu dorința Moscovei de a destabiliza situația din Macedonia: „Rusia este nemulțumit de hotărârea noastră de a deveni parte a Uniunii Europene”, – a declarat Ali Ahmeti. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *