O altă ţară europeană închide „diplomatic” uşa-n nas turcilor: Decizia premierului danez

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul danez Lars Lokke Rasmussen i-a propus duminică omologului său turc Binali Yilderim amânarea vizitei pe care acesta o avea programată la Copenhaga la sfârşitul lunii martie, invocând escaladarea tensiunilor între Ankara şi Haga, transmit AFP şi Reuters.

„Date fiind actualele atacuri ale Turciei la adresa Olandei, întâlnirea nu poate fi separată de acest context. I-am propus, de aceea, colegului meu turc ca întâlnirea să fie amânată”, a precizat Rasmussen într-un comunicat de presă.

„În vremuri normale, ar fi o plăcere să-l primesc pe prim-ministrul turc Yildirim, cu care am avut un dialog deschis şi constructiv pe 10 decembrie la Ankara”, a adăugat şeful guvernului danez.

El a subliniat că Danemarca „urmăreşte cu o vie preocupare evoluţiile din Turcia, unde principiile democratice se află sub o puternică presiune”.

O vizită a premierului turc ar putea fi percepută drept manifestarea „unei viziuni mai complezente” a Copenhagăi faţă de situaţia politică din Turcia, „ceea ce este departe de a fi cazul”, a adaugat premierul Rasmussen.

Conform postului danez de radio DR, vizita oficială a lui Yildirim urma să aibă loc pe 20 martie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...