Un nou termen-limită pentru depunerea declarației cu privire la impozitul pe venit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Contribuabilii au obligația de a depune Declarația cu privire la impozitul pe venit până la 25 martie a anului următor. Însă dat fiind faptul că termenul de prezentare a Declarației menționate, în anul 2017, survine în ziua de odihnă, acesta este transferat pentru data de 27 martie 2017.

Pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfășoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care practică activitate profesională, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obținut de aceștia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova, cu excepția deducerilor şi scutirilor la care au dreptul.

Contribuabilii, persoane juridice și fizice care practică activitate de întreprinzător, urmează să depună Declarația/Darea de seamă cu privire la impozitul pe venit la organul teritorial al Serviciului Fiscal de Stat în raza căruia se deservesc.

Contribuabilii, care nu vor depune declarațiile pe venit până la termenul limită stabilit de Codul fiscal, riscă să li se aplice amenzi: 1000 lei, pentru fiecare dare de seamă neprezentată; 200 lei, pentru fiecare dare de seamă fiscală prezentată tardiv; 1000 lei pentru fiecare dare de seamă fiscală prezentată care conține informație neautentică; amendă egală cu 30% din suma diminuării impozitelor, taxelor prin prezentarea către organul fiscal a unei dări de seamă fiscale cu informații sau date neveridice.

Pentru alte detalii, contribuabilii pot accesa portalul www.fisc.md sau pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...