Pavel Filip cere susținerea politică a colegilor din PD pentru agenda de „soluții economice” a Guvernului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După aderarea oficială a celor 14 foști deputați comuniști la fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat, devenind astfel cea mai numeroasă fracțiune din legislativ, premierul Pavel Filip a cerut astăzi colegilor săi democrați susținerea politică a reformelor pornite de Guvern. Acest lucru s-a întâmplat la ședința din dimineața zilei de astăzi a partidului, care, după cum a anunțat acum o săptămână Vlad Plahotniuc, au loc în fiecare dimineață de luni.

„Ședința a avut ca temă de bază examinarea agendei de soluții economice  care este promovată de Guvern, pentru anul 2017 și pentru anul 2018. Pentru a implementa această agendă este nevoie de susținerea solidă a majorității parlamentare. De aceea, toate aceste subiecte sunt discutate și pe platforma Partidului Democrat. Am făcut o prezentare a acestei agende, am solicitat sprijinul politic pentru că am constatat că, de fapt, toată lumea vorbește despre reforme în Republica Moldova. Mă refer și la cei din opoziție care spun că reformele sunt foarte importante, după care merg și se întâlnesc cu oamenii și ne critică pentru reformele care au fost pornite de către Guvern. Un exemplu în acest sens poate fi și reforma sistemului de pensii”, a declarat Pavel Filip.

Acesta a mai menționat că în cadrul ședinței au fost discutate subiecte cum ar fi proiectul „Prima Casă”, care prevede garantarea de către stat la procurarea primei locuințe a unei rate mai joase și o dobândă mai mică decât este acum pe piață; ultimele discuții cu FMI; actualizarea Strategia naționale de dezvoltare; reforma administrației publice centrale; și altele.

Nu în ultimul rând, Pavel Filip a precizat că în cadrul ședinței a fost abordat subiectul propagării prin Internet a unor atitudini destructive și a suicidului în rândul adolescenților și tinerilor.

„Atenția asupra acestui subiect este una sporită și din partea societății, dar autoritățile statului nemijlocit Guvernul, se ocupă de acest subiect mai multe luni de zile, poate mai mult chiar de un an. Vă asigur că se iau toate măsurile necesare pentru ca acest fenomen să nu ia amploare”, a menționat Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...