Scenariu de telenovelă: un afacerist, condamnat! A „ascultat” convorbirile iubitei cu ajutorul unui telefon

Caz inspirat din scenariul unei telenovele. Un om de afaceri din Iaşi a primit 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce a vrut să afle dacă fosta sa iubită îi este fidelă. Acesta i-a făcut cadou un telefon “meşterit”, care a şi descoperit că femeia nu-i era fidelă.

El a recunoscut toate acuzaţiile în faţa procurorilor, declarând că a spionat-o deoarece voia să se căsătorească cu iubita sa, scrie Ziarul de Iaşi.

Omul de afaceri, care deține o firmă de taximetrie în Iași, a vrut să afle dacă a fost înșelat de fosta sa iubită, cu care voia să se căsătorească în urmă cu câțiva ani. Cătălin Marius Toderașcu i-a făcut cadou tinerei un telefon. Gadgetul avea instalat însă o aplicație prin care intercepta toate apelurile.

Afaceristul a ajuns să fie anchetat, în urma unei investigații desfășurate de procurorii DIICOT din Pitești, împotriva unui individ care vindea softuri de interceptare a comunicațiilor. Printre clienți se număra și Cătălin Marius Toderașcu.

„Am lăsat telefonul mobil în casă, unde a fost văzut de către Ţ.A., care m-a întrebat dacă i-l fac cadou, eu răspunzându-i că intenţionam să îl dau angajaţilor societăţii pe care o administram, însă dacă vrea poate să îl ia. Am ascultat convorbilirile purtate aproximativ o lună, timp în care am constatat că nu îmi este fidelă, şi i-am spus acesteia că i-am interceptat convorbirile telefonice“, a declarat omul de afaceri, potrivit acordului de recunoaştere încheiat cu DIICOT.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.