Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Două persoane s-au ales cu…

Două persoane s-au ales cu arsuri după ce au utilizat substanțe ușor inflamabile

Două persoane s-au ales cu arsuri după ce au utilizat substanțe ușor inflamabile.

Primul caz în care a avut de suferit o tânără în vârstă de 19 ani a avut loc ieri în localitatea Sărătenii Vechi, raionul Telenești. Din informațiile prealabile s-a stabilit că persoana în timpul lucrărilor de salubrizare a folosit un lichid ușor inflamabil care i-a provocat arsuri pe 40% din suprafața corpului. Tânăra a fost transportată de urgență la spitalul raional pentru îngrijiri medicale.

Un alt caz în care a avut de suferit un bărbat în vârstă de 73 de ani s-a produs în satul Drăgănești, raionul Sîngerei. Bătrânul a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină, lichidul aprins i-a provocat arsuri de gradul II și III în regiunea capului. Persoana a fost transportată la spital, iar medicii i-au acordat îngrijirea necesară. Toate circumstanțele ambelor cazuri urmează să fie stabilite de către organele competente.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea substanțelor inflamabile. Mai mult, folosirea acestora în scop de igienizare sau pentru aprinderea rugurilor este periculoasă. În caz de situații de risc, persoanele sunt îndemnate să apeleze serviciul 901.