Mare atenție de unde procurați pesticide: Iată recomandările experților ANSA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pesticidele sunt produse foarte periculoase și nu trebuie cumpărate din stradă. Acesta este avertismentul specialiștilor Agenției Naționale a Siguranței Alimentelor (ANSA) din cadrul briefing-ului despe campania lucrărilor de primăvară.

„Trebuie să fie ca un canon. Nu pot exista pesticide în stradă. Acestea se procură doar din magazinele autorizate de ANSA”, a specificat șeful Direcției Controlul Produselor de Uz Fitosanitar și Fertilizanți, Mihai Negrescu.

De asemenea, specialiștii îndeamnă cumpărătorii să nu achiziționeze produse reambalate sau care nu au etichetă în limba română.

Totodată, agricultorii trebuie să fie atenți și la semințele pe care le procură în acest sezon.

„Toți cei care vor să cumpre semințe calitative trebuie să ceară un bon de plată și un certificat de calitate. De asemenea, cei care vor să procure semințe în cantități mai mari să încheie, neapărat, un contract de cumpărare – vânzare. În caz contrar, nu își vor putea face dreptate”, a menționat șeful direcției Control Semincer, Dumitru Rusu.

În acest an inspectorii ANSA deja au depistat mai multe magazine agricole în care se vindeau semințe fără acte de proveniență și calitate. Iar anul trecut au fost falsificate semințele unor companii străine de renume, de aceea experții recomandă agricultorilor atenție maximă și precauție la cumpărarea produselor agricole.

Menționăm că în Republica Moldova activează 120 de magazine agricole, pentru a diminua deficitul de semințe ale unor culturi. La momentul actual, 95 % de semințele cerealiere sunt produse în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...