Igor Dodon sfidează guvernarea: Merge la Moscova, în pofida recomandărilor de a nu călca pământul rusesc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, urmează să aibă o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, pe parcursul acestei săptămâni. Informația a fost confirmată pentru Agenția de presă TASS de către Dmitri Pescov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

„Da. Au loc pregătirile pentru vizită”, a declarat reprezentantul Kremlinului pentru TASS.

Anterior Dodon a anunțat că va efectua, în a doua jumătate a lunii martie, o vizită la Moscova, unde va avea o întâlnire cu oficiali importanți din domeniul economic. Şeful statului anunţa că va fi însoţit, pe lângă delegaţia oficială, de antreprenori interesați să examineze potențialul investițional de pe piaţa rusă.

Dodon va efectua aceasta vizită în pofida notei trimisă de autoritățile de la Chișinău celor de la Moscova, în care oficialilor moldoveni li se recomandă să se abțină de la călătorii în Federația Rusă.

Șeful statului a anunțat că va efectua în zilele de 17 și 18 martie o nouă vizită în Rusia, catalogând drept deplasată recomandarea făcută de conducerea Guvernului și Parlamentului ca oficialii moldoveni să evite să mai călătorească în Rusia până la soluționarea problemelor semnalate.

Amintim că, preşedintele a fost la Moscova în prima vizită oficială, în perioada 16-18 ianuarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...