Prețul petrolului, la minimul ultimelor trei luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preţurile petrolului au scăzut luni la minimele ultimelor trei luni, din cauza creşterii producţiei în SUA, în pofida eforturilor OPEC de reducere a livrărilor,informează News.ro.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a coborât cu 0,8%, la 50,98 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel atins după 30 noiembrie. În şedinţa de vineri, petrolul Brent a închis în declin cu 1,6%, la 51,37 dolari pe baril.

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a scăzut cu 0,9%, la 48,04 dolari pe baril, şi acesta fiind cel mai redus nivel de după 30 noiembrie.

Petrolul Brent se îndreaptă spre al cincilea declin zilnic consecutiv, respectiv cea mai lungă evoluţie negativă după o scădere de şase zile încheiată pe 4 noiembrie anul trecut.

În actuala serie de scăderi zilnice, preţul petrolului Brent s-a redus cu 8,8%, aceasta fiind cea mai slabă performanţă consemnată după iunie 2016.

Petrolul WTI este pe cale să scadă pentru a şase zi consecutiv, perioadă în care cotaţia s-a redus cu 9,8%.

Declinul este provocat de creşterea numărului de exploatări active de ţiţei în Statele Unite şi de nivelul record atind de stocurile americane, cel mai mare consumator de petrol din lume.

Statele OPEC şi alţi producători importanţi de petrol, între care Rusia, au convenit în noiembrie 2016 să reducă producţia de ţiţei cu aproape 1,8 milioane de barili pe zi în prima jumătate a acestui an.

În SUA însă, stocurile de petrol au crescut săptămâna trecută cu 8,2 milioane de barili.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...