Kremlin: Ambasadorul rus la Washington s-a întâlnit şi cu membri ai echipei lui Hillary

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu acordat duminică postului CNN, că ambasadorul rus la Washington, Serghei Kislyak, a avut în timpul campaniei electorale din SUA întâlniri şi cu consilieri din echipa da campanie a lui Hillary Clinton, nu doar cu cei ai lui Donald Trump, dar a admis că preşedintele Vladimir Putin şi-a dorit ca alegerile să fie câştigate de Trump, consemnează agenţia EFE preluata de Agerpres.

Pe agenda întrevederilor ambasadorului „există mulţi specialişti în politologie, persoane care lucrează în think tank-uri ce o consiliază pe Hillary sau alte persoane care lucrează pentru Hillary”, a spus Dmitri Peskov, răspunzând unei întrebări despre contactele unor politicieni apropiaţi lui Trump cu ambasadorul Kislyak. Printre aceştia se numără procurorul general Jeff Sessions şi Michael Flynn, care avea să devină consilierul lui Trump pentru securitate naţională şi apoi a demisionat din acest post după ce a fost criticat că s-a întâlnit cu ambasadorul rus fără să-l informeze pe preşedintele Mike Pence.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a asigurat că sarcina ambasadorului rus este să se întâlnească cu reprezentanţi ai ambelor părţi pentru a discuta despre „relaţiile bilaterale” ruso-americane, iar obiectivul acestor întâlniri nu a fost nicidecum de a interfera în procesul electoral american.

Dmitri Peskov a recunoscut însă că preşedintele Putin, deşi nu s-a poziţionat public deschis în favoarea unuia dintre cei doi candidaţi la preşedinţia SUA, a dorit ca scrutinul să fie câştigat de Trump, pentru că acesta din urmă s-a arătat favorabil reducerii tensiunilor acumulate în ultima vreme în relaţiile dintre Moscova şi Washington.

„Candidata Hillary Clinton a fost, prin atitudinea şi programul ei, foarte negativă faţă de ţară noastră, declarând că Rusia aproape este cel mai mare rău în lume şi principala ameninţare pentru SUA”, a spus Peskov la CNN.

„În schimb, celălalt candidat, Donald Trump, spunea că ‘da, suntem în dezacord cu ruşii în multe chestiuni, dar trebuie să vorbim cu ei pentru a încerca să găsim o cale de înţelegere’”, a explicat mai departe reprezentantul Kremlinului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...