Galerie Foto de la FarmHack: Tinerii antreprenori identifică soluții inovative pentru agricultura moldovenească

Evenimentul FarmHack i-a adus în același loc pe antreprenorii experimentați, tineri antreprenori, studenți cu idei de afacere, dar și tineri dezvoltatori IT pentru a indentifica cele mai grave probleme din agricultura moldovenească și pentru a găsi, împreună, soluții inovative pentru acestea.

Evenimentul a fost lansat ieri, iar astăzi participanții vor prezenta prototipurile soluțiilor gândite pentru mai multe probleme din agricultura din Republica Moldova.

“Suntem încântați de felul operativ al participanților de dezvoltare a soluțiilor pentru problemele identificate. Interesul și entuziasmul acestora spune clar că tinerii sunt interesați de agricultură, deși percepția generală a societății este un pic diferită. Suntem bucuroși să-i ajutăm pe participanți să dezvolte ideile și sunt siguri că multe din aceste idei vor prinde viață după eveniment și vor fi de real folos pentru agricultura din Republica Moldova. Avem mai mulți parteneri care și-au oferit suportul pentru ideile lansate de participanți”, a menționat Tudor Mihai, unul dintre organizatorii evenimentului.

Evenimentul a avut și doi speakeri: antreprenorul olandez Mac van Woudenberg, fondatorul mai multor proiecte inovative în agricultura din Olanda și Daniela Colesnic, o tânără antreprenoare din Moldova care a creat proiectul de promovare a produselor autohtone Madein.md.

Menționăm că FarmHack este organizat de un grup de tineri antreprenori din Republica Moldova și România și a fost finanțat de către Biroul pentru Relații cu Diaspora și Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova (OIM) prin programul Diaspora Engagement Hub.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.