Verificări în toată țara! De luni, toate grădinițele, școlile, gimnaziile și liceele vor fi controlate

elevi (1)

Din 13 martie, pe parcursul unei luni, echipe comune ale specialiștilor Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și ai Direcțiilor teritoriale ANSA, vor efectua controale în mai multe localități din țară. Specialiștii vor verifica respectarea legislației sanitare și siguranța alimentelor în grădinițe, gimnazii și licee.

În cadrul verificărilor, specialiștii vor evalua calitatea produselor alimentare distribuite în instituțiile de învățământ, corespunderea informațiilor de pe etichete, prezența certificatelor privind examenele medicale ale angajaților etc. Potrivit reprezentantului serviciului de presă al CNSP, Ion Nistor, verificările vor avea loc în toată țara.

Acțiunile vin după ce premierul Pavel Filip a cerut ca Ministerul Sănătății, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul Național de Sănătate Publică să vină cu propuneri de modificare a legislației pentru a elimina deficiențele existente în procesul de asigurare cu alimente a copiilor, după ce în timpul unei vizite ad-hoc la una dintre grădinițele din municipiul Chișinău a identificat mai multe nereguli.

Tot la solicitarea premierului, Ministerul Sănătății a propus spre consultări publice un proiect de hotărâre de Guvern de completare a Codului Contravențional, prin introducerea sancțiunilor pentru agenții economici care nu respectă legislația sanitară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente