Top 10 cele mai ieftine locuri în care să trăiești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Te-ai gândit să te muți în fiecare an în altă țara? Acest lucru presupune că în locul unei vacanțe de 10 zile, să optezi pentru un loc total necunoscut și să te stabilești acolo pentru 6 luni sau chiar pentru un an. Unii oameni aleg stilul acesta de viață, petrec chiar și trei ani într-un loc nou, muncesc și experimentează lucruri noi.

Dacă te decizi să urmezi acest exemplu, iată câteva sugestii, potrivit The Richest.

10. Riyadh, Arabia Saudită

Deși ideea de a locui în Arabia Saudită poate fi una descurajatoare din cauza stilului strict de viață, mai ales în ceea ce privește femeile, pentru străini lucrurile stau diferit. În locurile special amenajate pentru expați, aceștia se pot relaxa. Poliția religioasă sau mutawa are restricție înăuntru, femeile se pot îmbrăca după bunul plac, iar jocurile de echipă între bărbați și femei sunt permise. În afara campusului există și o piață numită Souk al-Thumairi, de unde pot fi cumpărate artizanate cu specific arab.

9. Jeddah, Arabia Saudită
În acest oraș, unde pâinea costă 1,61 dolari, iar gazul, 0,13 dolari, viață chiar este ieftină. Prețul unui pahar cu vin, însă, nu se știe, deoarece nu se consumă alcool aici, însă sunt alte beneficii. Renovarea și reabilitarea este relativ ieftină aici. Totuși există și o partea mai puțin bună, și anume restricțiile legate de cultură și tradiție, impuse femeilor: acestora nu le este permis să conducă sau să discute cu alți bărbați în afară de cei din familie, exceptând cazurile în care, aflate la cumpărături, doresc să afle o informație legată de un produs. Desigur, acestea nu au voie să-i spună vânzătorului „mulțumesc” sau „te rog”, deoarece pot fi considerat un mod de a flirta.

8. Panama
Viața în Panama este mai liberă și mai ieftină decât în Arabia Saudită. Micul dejun costă 0,40 dolari, o cafea ajunge la 15 cenți, un consult medical e 6 dolari, o pereche de blugi, 1,99 dolari, chiria unui apartament situat în cea mai populară parte a orașului e 500-800 dolari per luna, iar o cină decentă în oraș te va costa 10 dolari. La un calcul mai amănunțit, cu 2000 de dolari per luna, poți duce o viață decentă în acest oraș.

7. București, România
Bucureștiul se află pe locul 7 în topul celor mai ieftine locuri de trăit. Prețul mediu al unei sticle de vin este de 4,12 dolari, iar al unui pachet de țigări, aproximativ la fel. Pâinea este, de asemenea, foarte ieftină, iar cultura este mult mai primitoare decât aspectul cenușiu al peisajelor.

6. Algiers, Algeria
Prea multe informații introductive despre acest oraș nu există, în pare parte din cauza violențelor generalizate din ultima vreme, care îl tăie de pe lista destinațiilor populare. Traiul în acest oraș este ieftin, însă și salariile sunt pe măsură lui. Tariful unui telefon în țara este de 1 cent per minut, în timp ce dacă suni în afară ei, plătești 5 cenți per minut, iar restaurantele sunt raportate ca fiind de 5 sau 6 ori mai ieftine decât în Statele Unite.

5. Kathmandu, Nepal
În anul 2006 ultimul monarh a renunțat la reguli, iar în 2007 Nepalul a devenit republică. De atunci țara s-a străduit din greu să combată sărăcia și să-și crească profitul brut. Amândouă au fost îmbunătățite, încă se mai lucrează la acest aspect. În ceea ce-i privește pe străini, traiul este unul ieftin. O pâine costă, în medie, 1,26 dolari, iar un pachet de țigări, doar 1,54 dolari. Însă odată cu acest trăi vin și restricțiile: rețeaua electrică nu este suficient de mare pentru a acoperii toate locuințele, tocmai de aceea locuitorii au parte de curent doar în anumite momente ale zilei. La fel se întâmplă și cu rețeaua de apă.

4. Damascus, Syria

Orașul Damascus se află în plină criză, tocmai de aceea este considerat unul dintre cele mai ieftine locuri din lume. Fiind foarte bine păzit, acesta este foarte sigur, iar rezidenții compară viață din centrul orașului cu cea trăită într-un balon. Aici, o sticlă cu vin costă 4 dolari, iar un pachet de țigări, 1,58 dolari.

3. New Delhi, India
Dat fiind faptul că scaunul guvernului se află în oraș, lupta dintre furnizori este destul de aprigă și tocmai de aceea prețurile sunt foarte mici. Sistemul subteran funcționează foarte bine, făcând deplasarea dintr-o parte în altă a orașului mai ușoară. Monumentele precum mormântul celui de-al doilea împărat al Indiei, Maghal sau siturile de patrimoniu reprezintă frumusețea arhitecturală a locului, pe care o poți vedea fără să plătești. Iar în cazul în care ți se strică pantofii, îi vei putea repară la preț mai mic de un dolar.

2. Karachi, Pakistan
În ciudă faptului că locuitorii acestui oraș trăiesc zi de zi sub amenințarea insurgenților talibani de la graniță Afghanistanului, economia orașului continuă să prospere. Cu toate că acest oraș port este considerat ca fiind una dintre metropolele cu cea mai rapidă creștere din lume, are parte și de probleme. Aici a fost omorât jurnalistul american, Daniel Pearl, și tot aici Khalid Shaikh Mohammed, cel care s-a aflat în spatele atacurilor de la 11 septembrie, și-a construit bazele. Acolo unde 20 de branduri de țigări se vând cu 1 dolar și jumătate și sunt cu 3 cenți mai ieftine decât o pâine, putem bănui că traiul e ieftin din cauza asta. Așadar, traiul este ieftin aici, însă siguranță nu este garantată de nimeni.

1. Mumbai, India
Traiul din Mumabi este unul extrem de ieftin, prețul pâinii fiind de 91 cenți, iar al unui pachet de țigări, 1,53 dolari. Mâncarea care se vinde pe stradă are o reputație foarte bună, iar Piață Crowford are prețuri foarte mici pentru cumpărături. Călătorii sunt asigurați că vor găsi prețuri normale și nu impuse doar turiștilor. Totodată, aceștia se pot înțelege cu vânzătorii. Însă există și locuri în care prețurile sunt foarte bine fixate. O ieșire la film pentru doi costă 8 dolari, iar internetul e găsit la prețul de 15 dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...