(video) Peste 7000 de şoferi verificaţi în şapte zile. Poliţia a găsit sute de maşini cu geamuri umbrite

Operațiunea “Umbriș”, organizată la începutul primăverii de către Inspectoratului Naţional de Patrulare, a ajuns la final. Poliţiştii au făcut o retrospectivă a 7 zile de verificări la nivel naţional.

Amintim că operațiunea numită “Umbriș” are scopul de a depista automobilele la care parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite, ori pe acestea sunt amplasate diferite obiecte care diminuează câmpul vizual.

https://www.facebook.com/610508662409910/videos/1125966244197480/

Astfel, în această perioadă, ofițerii de patrulare au documentat un număr de 7.283 de contravenţii, dintre care 656 pentru exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din faţă umbrite.

Din acest număr, doar 560 de conducătorii auto au fost de acord şi benevol au înlăturat pelicula de pe suprafeţele de geam ale portierelor. Alţi 96 de șoferi au fost categoric împotrivă pentru ca să-şi distrugă “frumuseţile” şi astfel au rămas fără plăcuţe de înmatriculare.

Totodată, au fost găsiţi 156 de şoferi care conduceau mașina cu defecţiuni tehnice, iar alţi 61 nu aveau permis de conducere.

Din cele peste 7.000 de încălcări, 313 de automobile nu au fost supuse testării tehnice anuale, iar alte 520 circulau fără poliță de asigurare auto obligatorie.

Automobiliştii din Republica Moldova, care circulă cu portire umbrite, riscă conform legislaţiei în vigoare o amendă de până la 200 de lei.

Vezi şi: (video) Operaţiunea „Umbriş”. Cum au reacţionat mai mulţi şoferi când li s-au găsit geamuri fumurii

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/