(video) Angajații CFM au protestat pentru lichidarea restanțelor salariale. Cum se scuză instituția

3713431
Foto: independent.md

Astăzi, 11 martie, angajații Î.S. „Calea Ferată din Moldova” au ieșit la protest cerând lichidarea restanțelor salariale. Aceștia au organizat un marș pe străzile centrale ale Capitalei.

În rezultat, administrația  Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a emis un comunicat prin care spune că a luat act de revendicările angajaților CFM, care au protestat, astăzi, în fața Guvernului, dând asigurări că vor utiliza toate pârghiile necesare și vor pune în aplicare, în cel mai scurt timp, soluțiile identificare pentru depășirea crizei.

Actuala administrație dă vina pe vechea administrație, spunând că restanțele salariale sunt „moștenite”. De asemenea, în comunicat se precizează că indicele de bază ce caracterizează nivelul de dezvoltare al economiei naționale este volumul mărfurilor transportate. „Criza economică, și anume descreșterea exporturilor, duce inevitabil la micșorarea drastică a circulației pe liniile de cale ferată. Situația este afectată nemijlocit și de factorul geopolitic. Chiar dacă, la moment, grație încheierii noilor acorduri cu unii agenți economici atât autohtoni, cât și internaționali privind transportarea pe cale feroviară a mărfurilor, situația economico-financiară a întreprinderii înregistrează o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, totuși, comparativ cu nivelul de lucru înregistrat până acum câțiva ani, activitatea întreprinderii a scăzut, în pozițiile minime, cu peste 30 la sută și respectiv, în cele maxime, cu 40-50 la sută”, spun administratorii CFM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente