"O bombă a explodat şi un kamikaze şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în sectorul Bab al-Saghir" unde se află mausolee şiite, a precizat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, care a precizat de asemenea că peste 40 de persoane au fost rănite.

Directorul general al spitalului al-Moujtahed din Damasc a vorbit despre un bilanţ de 28 de morţi şi 45 de răniţi.

Anterior, agenţia oficială Sana a relatat că "două bombe amplasate de terorişti" au explodat în apropiere de cimitirul din Bab al-Saghir în districtul Bab Moussalla, "făcând morţi şi răniţi".

Este vorba de o zonă unde se află numeroase mausolee şiite considerate ca locuri de pelerinaj, dar şi mausolee sunnite.

Principalul bastion al regimului preşedintelui Bashar al-Assad, capitala siriană a fost lovită de mai multe atentate de la începutul războiului în 2011.

În ultimii ani, mai multe atentate sângeroase au vizat un important loc de pelerinaj şiit în apropiere de Damasc, Sayeda Zeinab, cel mai sângeros fiind cel de la 21 februarie 2016: 136 de morţi, între care 97 de civili. El a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care controlează teritorii în special în estul ţării.

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de grupări jihadiste ostile Iranului şi Hezbollah-ului şiite, principali aliaţi ai regimului lui Bashar al-Assad.