Campionatul național de șah, juniori și tineret, s-a încheiat! Iată cine sunt câștigătorii

sah
Foto: sahmoldova.md

Campionatul național de șah, rezervat juniorilor și tinerilor, s-a încheiat astăzi la Clubul republican de șah și joc de dame după șapte zile de concurs, relatează MOLDPRES.

La categoria de vârstă pînă la 8 ani, băieți, pe primul loc s-a clasat Semion Sapocinic, iar la fete –  Ecaterina Grițai. La categoria de vârstă 10 ani, băieți, campion a devenit – Iurie Miron, iar la fete – Nicoleta Nicorici. Categoria de vîrstă 12 ani l-a desemnat învingător pe Andrei Priseajniuc. În concursul feminin a învins Felicia Ojog.

La categoria de vîrstă juniori, 14 ani, băieți, titlul de campion a fost cucerit de Ion Schițco. În concursul fetelor la această vîrstă cea mai puternică s-a dovedit a fi Paula Mocanu. La categoria de vîrstă 16 ani, băieți, primul este Ilie Martinovici. La fete –  Valentina Verbin. Campionul național de seniori en-titre Nichita Morozov și-a adjudecat titlul suprem și la categoria de vîrstă tineret. La fete (tineret) pe prima treaptă s-a situat Paula-Alexandra Gîtu.

Premianții în fiecare categorie de vîrstă au fost distinși cu diplome, medalii și prime în sumă de 500, 300 și 200 de lei. Ei au obținut dreptul să participe la Campionatele European și Mondial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente