(FOTO) Cea mai adâncă piscină din lume se află în Italia: Cum arată aceasta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Y-40 este cea mai adâncă piscină din lume, cu o adâncime de 42 de metri, o înălțime echivalentă cu cea a unei clădiri de 14 etaje.

Piscina măsoară 21 de metri lungime pe 18 metri lățime la suprafață și conține 4,300 metri cubi de apă, care este menținută la o temperatură constantă de 32-34 grade Celsius. Piscina este situată în hotelul Millepini Terme din Montegrotto Terme, un mic oraş din Italia, şi a fost proiectată de renumitul arhitect Emanuele Boaretto.

piscina3

În Y-40 se pot practica activităţi cum ar fi scufundările de agrement, antrenamente pentru scufundări şi şedinţele foto-video pentru fotografi şi producători de film.

piscina5

Piscina cilindrică are diferite adâncimi intermediare pentru scufundări subacvatice, pereţi şi panouri din sticlă pentru vizualizare sub apă, pentru spectatorii care nu doresc să se ude.

piscina2

Deschisă în iunie 2014, Y-40 bate deţinătorul recordului anterior pentru cea mai adâncă piscină din lume – Nemo 33, localizată în Bruxelles, Belgia, care are o adâncime maximă de 34,5 metri.

piscina4


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...