Lumea este în cea mai mare criză umanitară: Milioane de persoane trăiesc în foamete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Lumea trăiește în prezent cea mai mare criză umanitară din 1945, a avertizat vineri ONU, care a tras un nou semnal de alarmă asupra riscului de foamete sub care trăiesc circa 20 de milioane de persoane, transmite EFE.

„Suntem într-un moment critic al istoriei. De la începutul anului, ne confruntăm cu cea mai mare criză umanitară de la crearea Națiunilor Unite”, a avertizat responsabilul pentru probleme umanitare al ONU, Stephen O’Brien.

La această situație se adaugă acum o posibilă foamete în patru țări: Sudanul de Sud, Somalia, Yemen și nord-estul Nigeriei, a amintit O’Brien.

Încă din februarie, Națiunile Unite au atenționat că circa 20 de milioane de persoane din aceste țări erau în foamete sau în risc credibil de a cădea într-o astfel de situație în următoarele șase luni.

ONU utilizează termenul de foamete doar atunci când se întâlnesc într-o zonă anumite niveluri de mortalitate, malnutriție și foame, situații extreme și foarte puțin obișnuite, cu mai puțin de zece cazuri în ultimele trei decade, amintește EFE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...