25 mii 800 de cetăţeni şi-au procurat poliţă medicală!

25 mii 800 de cetăţeni şi-au procurat poliţă medicală în primele două luni ale anului 2017, cu peste 6 mii 500 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, anunţă Compania Naţională de Asigurări în Medicină.

Astfel, din achitarea plăţii poliţei medicale în fondurile AOAM s-au acumulat circa 45 de milioane de lei, cu aproape 12 milioane mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2016.

Din numărul total de plătitori, peste 16 mii 800 au beneficiat de reducere în proporţie de 50 la sută din valoarea primei. Este vorba despre fondatorii de întreprinderi individuale, arendaşii, arendatorii, deţinătorii de patentă, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern.

Alte peste 8 600 de persoane, proprietari de teren agricol, au achitat prima cu reducere de 75%.

Notarii publici, executorii judecătoreşti, avocaţii şi mediatorii neangajaţi achită prima în mărime integrală, adică 4056 lei.

Cetăţenii mai au la dispoziţie 20 de zile pentru a achita prima AOAM în sumă fixă pentru 2017 cu reduceri de 50% şi 75% din valoarea acesteia.

Pentru achitarea primei AOAM în sumă fixă vă adresaţi la oficiile “Poşta Moldovei” şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.