Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.03.2017

În Moldova se va desfăşura „Săptămâna de informare a consumatorilor”

Ministerul Economiei și Agenția pentru Protecția Consumatorilor (APC) organizează, în perioada 13-17 martie curent, „Săptămâna de informare a consumatorilor”, care are drept scop informarea consumatorilor cu drepturile sale.
 
Pe parcursul săptămânii vor fi organizate mai multe evenimente de interes public, inclusiv mese rotunde, acțiuni de informare în instituții de învățământ universitar și piețe, supermarketuri etc., care au scop creșterea gradului de conștientizare a drepturilor de care beneficiază consumatorii și stimularea acestora de a acționa în acord cu aceste drepturi. De asemenea, Agenția pentru Protecția Consumatorilor va desfășura întâlniri de informare şi consultare a consumatorilor şi agenților economici din toate raioanele țării.
 
Conform agendei, pe 15 martie, când este consemnată Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, APC organizează o masă rotundă cu genericul ”Construirea lumii digitale în care consumatorii pot avea încredere”. Tema, propusă autorităților din diferite țări de Consumers International, reflectă subiectul de maxim interes al perioadei pentru consumatorii din întreaga lume. Conform estimărilor organizației, până în anul 2020, 52% din populația globului va fi online.
 
Ziua mondială a drepturilor consumatorilor a fost marcată pentru prima dată la 15 martie 1983 de către mișcarea consumatorilor ''Consumers International'', devenind o importantă ocazie pentru mobilizarea cetățenilor în privința cunoașterii și protejării drepturilor ce le revin în calitate de consumator. În fiecare an, cu aceasta ocazie este aleasă o temă particulară de discuție în jurul căreia se organizează activitățile caracteristice.
 
Agendele „Săptămânii de informare a consumatorilor”, precum și a mesei rotunde, pot fi găsite pe site APC - http://consumator.gov.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus