Recomandări #diez: Evenimentele la care să mergi sâmbătă, 11 martie

UJ1ZGKGDXQ

Primăvara este tot mai prezentă, iar atmosfera călduroasă de afară ne îndeamnă să ne plănuim o zi de sâmbătă cât mai interesantă. #diez îți vine în ajutor cu câteva recomandări de evenimente.

1. DAS Wedding Passage 2017 la Radisson Blu (Leogrand Hotel Chisinau)

16836678_1830716953854088_4379426633503862593_o

Acest eveniment este proiectul Casei editoriale DAS în parteneriat cu Radisson Blu Leogrand Hotel Chişinău. DAS WEDDING PASSAGE 2017 reprezintă un salon de mariaj, creat într-un stil unic, al cărui concept va schimba viziunea obişnuită despre expoziţii şi va lansa o nouă direcţie în industria nunţilor din Republica Moldova. Evenimentul se va desfăşura în perioada 10-12 martie 2017, la Radisson Blu Leogrand Hotel. Decorul întregii expoziţii este elaborat de compania ARUTIN DECOR. În cadrul acestei expoziţii, Casa editorială DAS va prezenta a VI-a ediţie a catalogului specializat în industria nunţilor – „DAS WEDDING”. Pagina de Facebook a evenimentului o găsești aici.

 

2. Public Speaking Competition 2017

Studenții și elevii care au între 16 și 20 de ani pot participa la o competiție de oratorie în limba engleză. Tematica discursurile este „Peace is not an absence of war”. Vorbitorii pot să interpreteze tema așa cum doresc. Câștigătorii vor fi invitați să participe la finala competiției ce se va desfășura la Londra. Evenimentul are loc de la ora 09:00, la Facultatea de limbi și literaturi străine, USM (str. M. Kogălniceanu 65, bloc. III). Detalii aflați pe Facebook.

 

3. Moldova Dezbate! Etapa 1

La Liceul Teoretic „Mircea Eliade” se dă start unui nou proiect marca Debate Academy menit să creeze noi cluburi de dezbateri în toată țara. Este un proiect adresat profesorilor din Republica Moldova care vor fi pregătiți și antrenați pentru a fi inițiatorii în crearea unor cluburi locale de dezbateri în școala în care activează. Evenimentul începe la ora 09:30. Aflați aici detalii.

 

4. Training gratuit – Managementul timpului

Daca simiți că nu vă reușește totul ce ați planificat, dacă doriți să fiți mai eficienți în managementul timpului de care dispuneți atunci trainingul dat vă va fi util. În cadrul trainingului veți putea înțelege ce înseamnă timpul pentru dumneavoastră personal și veți învăța un instrument eficient în gestionarea acestuia. Trainingul are loc la Acces School, de la ora 09:30. Aflați aici detalii.

 

5. Training: Instagram 100% Cum să faci vânzări pe Instagram?

Dacă folosești Instagramul pentru afacerea ta și vrei să cunoști toate opțiunile pe care le oferă această platformă, vino la trainingul Instagram 100% și află cum să îți crești afacerea pe Instagram sau să-ți crești popularitatea. Trainingul este oferit de Angry Business (str. Sfatul Țării 29, Le Roi) de la ora 10:00. Urmărește aici detaliile.

 

6. Campionatul Național de Armwrestling 2017

Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport găzduiește primul Campionat național organizat de către Federația de profil. Sportivii vor concura în 6 clase și 38 categorii. Primii trei clasați vor fi decorați cu diplome și medalii, titlul de Campion Național și vor fi atrebuite puncte pentru îndeplinirea normativelor sportive. Evenimentul începe la ora 10:00. Aflați aici detalii.

 

8. ABC-ul alimentației vii (raw vegane)

Cursul ABC-ul alimentației vii (raw vegane) oferă informații despre cum să ai o sănătate perfectă prin intermediul unor schimbări simple și real de implementat, care sunt metodele naturiste de protejare a sănătății și prevenirea bolilor. Cursul are loc la centrul „Speranța” (bd Traian, 12/2) de la ora 10:00. Află aici detalii.

 

8. Yellow Lemon Party – Master Class Coșuri tricotate manual

Centrul auto Hyundai Moldova organizează un eveniment plin de frumusețe și gingășie: Curs de tricotare a coșurilor din fibre fine. Tricotajul oferă obiectelor un aspect original și cu mult bun gust. Orice obiect din casa dvs. poate fi îmbrăcat în tricotaj, care constituie cel mai original și cel mai popular mod de amenajare. Cursul are loc la Hyundai Moldova (Calea Moșilor 5/1) de la ora 10:00. Aflați detalii pe Facebook.

 

9. Atelier practic pentru tinerii pasionați de fizică

La iHUB are loc un atelier practic pentru cei pasionați de fizică. Invitat: Dr. Dorin Dușciac,
inginer-cercetător, Comisariatul pentru Energie Atomică și Energiile Alternative (Saclay, Franța). Atelierul se încadrează în proiectul „Transfer de cunoștințe în domeniul fizicii și ingineriei nucleare”, Programul de granturi pentru reîntoarcerea profesională a Diasporei (Diaspora Engagement Hub). Înregistrarea participanților începe la ora 10:45. Aflați aici detalii.

 

10. Eu aleg Moldova Quiz!

Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și Erudit Club te invită la #eualegMoldovaQUIZ cu tematica „Moldova – descoperă rădăcinile vieții” ce va avea loc sâmbătă, 11 martie, ora 11:00, la Biblioteca Municipală „B.P.Haşdeu”, bd. Stefan cel Mare nr. 148. Cu întrebările create de Erudit Club, evenimentele „eu aleg Moldova” QUIZ sunt parte a campaniei sociale eu aleg Moldova / я выбираю Молдову desfășurată de Asociatia pentru Dezvoltare Creativa și oferă tinerilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele generale și de a învăța lucruri noi despre Moldova: cultura, geografia, istoria și oamenii săi. Află aici detalii.

 

11. Free BOOK CLUB with Will Dickson

ALC Buiucani invită la Clubul de Carte cu Will Dickson! Sâmbătă, 11 martie, ora 12:00, veți lectura „A Hunger Artist” de Franz Kafka.Citiți istorioara și veniți la ALC Buiucani pentru a discuta la subiect cu un vorbitor nativ american, Will Dickson! Pentru a citi textul, accesați acest link. Adresa: str. Ion Creanga 16/2. Mai multe detalii aflați aici.

 

12. Târg de Job-uri Grecia 

Combină munca cu distracția de pe plajă! USTravel continuă înscrierile pentru Grecia și îți oferă șansa de a-ți petrece vara în cele mai luxoase hoteluri din Grecia, totul la un pachet, cu un salariu atractiv și o vară plină de surprize. Sâmbătă, 11 martie, se organizează Târgul de Joburi direct cu angajatorii din Grecia la hotelul Manhattan din Chișinău. Află aici mai multe detalii.

 

13. Sănătate. Educație. Familie

Începând cu ora 18:00, vino la Sala de aur să o întâlnești pe Andreea Marin, în cadrul campaniei „Prețuiește Viața”. Detalii despre bilete aflați aici.

 

14. Mall of Fame, ediția a 4-a

Shopping MallDova – centrul modei din capitală, te invită la evenimentul fashion al sezonului – „Mall of Fame”, ediția a 4-a, cu genericul „Mai aproape de tine”. Evenimentul va îmbrăca forma unui fashion talk, în care cunoscuta prezentatoare TV Lilu (Lilia Ojovan) împreună cu Mihai Teodor vor aborda teme absolut utile pentru fiecare dintre noi. Vino să afli totul despre: culorile anului, ținutele black tie, cocktail, casual chic și altele. Evenimentul începe la ora 18:00. Detalii puteți afla aici.

 

15.  MAGIC Naţional – la Chișinău

Turneul „Teatru Românesc la Bucureşti, Iaşi şi Chişinău” continuă în această primăvară cu prezenţa Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Sâmbătă, 11 martie şi duminică, 12 martie 2017, Naționalul din Bucureşti râde, cântă și dansează în spectacolul-eveniment MAGIC NAȚIONAL, ce poartă semnătura regizorală a actorului Ion Caramitru, totodată amfitrion și interpret. Spectacolul începe la ora 18:00. Detalii despre bilete aflați aici.

 

16. Lama Records – lansare de label

Lama Records vă invită la o seară de jazz care poate fi considerată și lansare de label. În program: Prima ascultare în public a albumului Folk Reverse Jazz Trio pe vinil; târg de vinil organizat de colegii noștri de la Katana; sesiune de autografe cu Folk Reverse și multă muzică bună. Pe lângă vinilurile aduse de Katana (jazz, soul, funk, blues) vor fi disponibile și vinilurile Folk Reverse (primul release Lama Records). Intrarea este liberă. Locație: Uptown Cafe. Ora: 18:00. Detalii aflați pe Facebook.

 

17. Oscar și tanti Roz

Teatrul Național „Eugene Ionesco” te așteaptă la „Oscar și tanti Roz” începând cu ora 18:00. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucneşte inocent, pătimaş şi deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne, adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. Află aici detalii despre bilete.

 

18. 4 MAMA

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul „4 MAMA”, începând cu ora 18:30. Detalii despre bilete aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente