Cazurile de nesiguranță a alimentelor în grădinițe și școli au pus pe gânduri autoritățile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Necesitatea sporirii gradului de siguranţă în alimentaţia copiilor și mobilizarea în comun a forţelor în scop de asigurare a alimentaţiei calitative în şcoli şi instituţii preşcolare. Despre acestea s-a discutat astăzi în cadrul unei întâlniri de lucru a şefilor direcţiilor raionale pentru siguranţa alimentelor şi a şefilor subdiviziunilor teritoriale de sănătate publică.

Viceministrul Sănătăţii, Aliona Serbulenco şi Director General ANSA, Gheorghe Gaberi s-au referit şi la posibilităţile încă nevalorificate de control eficient asupra proceselor de achiziţie a produselor, depozitare şi preparare a bucatelor în blocurile alimentare.

Participanţii şedinţei de lucru au supus dezbaterilor implementarea Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor „Cu privire la evaluarea respectării legislaţiei sanitare şi pentru siguranţa alimentelor în instituţiile de educaţie timpurie şi de învăţământ primar, gimnazial şi liceal”.

În aspect practic, şefiii subdiviziunilor teritoriale s-au concentrat asupra activităţilor de zi de zi, care ţin de achiziţia produselor, evaluarea stării sanitare, procesul de verificare a blocurilor alimentare, instruirea personalului şi raportarea săptămânală a stării de lucru la instituţiile preşcolare şi de învăţământ.

Amintim că, la începutul lunii decembrie mai multe produse alterate au ajuns în 20 de grădinițe din Chișinău. Cazul a alarmat societatea și de atunci se întreprind mai multe acțiuni pentru prevenirea cazurilor similare și îmbunătățirea condițiilor de alimentare în instituțiile de învățământ.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...