În acelaşi timp, transferurile către bugetele locale de nivelul întâi sunt majorate cu 385,9 de milioane de lei, ca urmare a excluderii din Legea privind finanţele publice locale a defalcărilor de la taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în ţară. Suma este prevăzută la veniturile bugetului de stat.
 
Documentul de rectificare a bugetului mai presupune şi crearea unei rezerve de lichidităţi (cash buffer) în mărime de 2 miliarde de lei.

„Acest instrument este pe larg utilizat în România, Ungaria, Turcia, etc. Măsura fost discutată cu partenerii de dezvoltare, în special FMI. Scopul acestuia este de a reduce riscurile generate de activitatea pieţei financiare. Rezerva de lichidităţi nu va putea fi utilizată pentru deficitul bugetar,în afară de cazurile excepţionale”, a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

„Rezervele de numerar rezultate din comercializarea valorilor mobiliare de stat vor fi plasate la un cont de depozit la termen la Banca Naţională a Moldovei, la aceeaşi rată a dobânzii şi aceeaşi maturitate, precum emise pe piaţa primară. „Astfel, majorarea datoriei va avea loc doar în termeni contabili, deoarece scopul acestei operaţiuni este formarea unui activ în formă de rezervă de lichidităţi, (care nu va fi utilizată pentru finanţarea activităţilor Guvernului”, a adăugat şeful de la Finanţe.

Proiectul de lege privind rectificarea Bugetului de stat pe 2017 urmează să fie votat de Parlament în lectura a doua.