Mitropolia Moldovei îndeamnă tinerii şi părinţii să fie atenţi cu jocurile online: „Domină mintea copiilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma informațiilor apărute în presă despre doi minori, care s-au aruncat de pe acoperișului unui bloc cu 18 etaje, fiind victime ale unui joc online periculos, Mitropolia Moldovei vine cu o reacție.

„Întrucât tinerii sunt din fire curioși, această provocare periculoasă a atins pe internet, în special pe site-urile de socializare, o popularitate foarte înaltă, copiii fiind instruiți pentru cultul morții. Acești coordonatori domină mintea copiilor, provocând cu ei o discuție convingătoare, iar apoi amenințându-i cu moartea familiei lor, în schimbul propriei sinucideri, indicându-le locul și ora sinuciderii”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Grupurile mortale ce promovează acest joc diabolic au apărut de ceva vreme pe rețelele de socializare, victimele cărora sunt numeroase, în special în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, perioada când o persoană trece de la copilărie spre maturitate.

La vârsta lor fragedă, copiii nu înțeleg riscul acestei probleme. Deci, marea responsabilitate le revine părinților și profesorilor, sursa de bază, pentru a monitoriza permanent copiii cu ce se ocupă pe internet și cu ce fel de persoane conversează.

Astfel, Mitropolia îndrumă instituțiile de stat, în special cele de învățământ, cât și părinții, să aibă grijă de odraslele și de viitorul lor, prin informarea și monitorizarea lor permanentă.

mitropolie


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...