PSRM iniţiază referendum pentru anularea legii „care pune miliardul furat pe umerii cetăţenilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova iniţiază procedura unui referendum naţional pe problema anulării legii „care pune pe umerii cetăţenilor miliardul furat”. În cel mai scurt timp, va fi creat un grup de iniţiativă în acest sens, anunţă formaţiunea politică, care a părăsit şedina de astăzi a Legislativului, după ce iniţiativa legislativă a preşedintelui Igor Dodon privind abrogarea legii cu privire la „furtul miliardului” nu a fost susţinută de către deputaţi.

Potrivit liderei fracţiunii PSRM, Zinaida Grecianîi, preşedintele Igor Dodon este „preşedintele tuturor” şi el, împreună cu PSRM, se va adresa poporului pentru a soluţiona problema „furtului miliardului”.

„Noi nu putem accepta refuzul deputaţilor de a anula această lege, care a pus miliardul furat pe seama cetăţenilor. Vom merge să solicităm opinia poporului. Poporul şi-a ales preşedintele, el este şeful majotităţii populaţiei”, a anunţat Grecianîi.

În opinia deputatului socialist, Vladimir Ţurcanu, furtul miliardului continuă, astfel unica soluţie rămasă este organizarea unui referendum, în cadrul căruia cetăţenii vor decide procedura prin care va fi restituit miliardul furat.

„Furtul miliardului se prelungeşte. A început al 2-lea sau al 3-lea serial al furtului. Noi vom fi nevoiţi să întoarcem acest furt nefiind vinovaţi. Noi, PRSM şi preşedintele Igor Dodon, suntem pregătiţi să mergem către popor şi să întrebăm dacă vrea să fie jefuit în continuare, dacă vrea ca această lege să intre în vigoare, dacă permite acestei majorităţi parlamentare să-şi bată joc, în continuare, de cetăţeni”, a spus Ţurcanu.

Potrivit reprezentanţilor PSRM, miliardele furate trebuie să fie întoarse de toţi cei implicaţi în comiterea furtului, prin confiscarea averilor, dar categoric nu de către pensionari, de familiile numeroase, de medici, de învăţători.

Citeşte şi: Iniţiativa preşedintelui Dodon, privind abrogarea „Legii miliardului”, respinsă de Parlament. Candu: Nu ne-aţi convins

De menţionat că, iniţiativa legislativă a preşedintelui Igor Dodon privind abrogarea legii cu privire la „furtul miliardului” nu a fost susţinută, astăzi, în Parlament. Pentru aceasta şi-au dat voturile doar 31 de deputaţi prezenţi în sală. Astfel, în semn de protest reprezentanţii fracţiunii socialiste au părăsit sala de şedinţe a Parlamentului în semn de protest.

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin a decis să facă haz pe seama deciziei socialiştilor, strigând în urma acestora: „Voi sunteţi de la guvernare. Unde vă duceţi voi, măi băieţi?!”, în timp ce sala a izbucnit în hohote.

La fel, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a menţionat că votul a fost unul democratic, pur şi simplu, consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschii care a prezentat de la tribuna Parlamentului iniţiativa legislativă a lui Igor Dodon „nu a convins deputaţii”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...