O maşină ticsită cu 93 mii de țigarete de contrabandă, depistată la 50 metri de Prut

O maşină, ticsită cu 93 mii de țigarete de contrabandă, a fost depistată joi în regiunea Dănuțeni, oraşul Ungheni, la doar 50 metri de râul Prut. În portbagajul automobilului au fost găsite trei colete, învelite în polietilenă, în care se aflau ţigaretele care urmau să ajungă prin contrabandă în România.

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST în conlucrare cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ungheni au reținut ieri  în trafic un mijloc de transport, încărcat cu 4625 de pachete de țigări de contrabandă.

Ieri, 9 martie, în jurul orei 16.20, la nivelul Direcției regionale VEST a parvenit informația, precum că un echipaj al Serviciului accidente rutiere al IP Ungheni realizează, în apropierea nemijlocită de frontieră, urmărirea unui autoturism.

Pentru a acordai ajutor în reținerea transportului dat, operativ au intervenit grupe de documentare din cadrul Direcției și Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni. Urmare a măsurilor întreprinse în regiunea Dănuțeni, oraşul Ungheni, la doar 50 metri de râul Prut, a fost depistat abandonat și încuiat autoturismul de model Audi, cu numere de înmatriculare lituanene.

La scurt timp, oamenii legii au identificat și reținut proprietarul mașinii, iar în portbagajul auto au fost găsite trei colete, învelite în polietilenă, în care se aflau 1500 pachete de țigări Ashima, 2500 pachete Ritm Clasic și 625 pachete Plugarul.

În prezent, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și depozitată la sediul Direcției, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările cu scopul elucidării circumstanțelor infracțiunii și identificării tuturor persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.