(FOTO) O rezervaţie din Republica Moldova împlineşte 25 de ani: Aceasta găzduieşte şi un festival

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” împlinește 25 de ani de la fondare. Statutul rezervației este cel de protecţie a mediului şi de cercetări ştiinţifice și din start a devenit un laborator natural pus la dispoziţia tuturor celor care sunt pasionaţi de ştiinţele naturii.

Grație rezultatelor cercetărilor obţinute pe teritoriul rezervaţiei, până în prezent au fost înregistrate 947 specii de plante, 48 specii de licheni, 65 specii de muşchi, 151 specii de ciuperci, 49 specii de mamifere, 142 specii de păsări, 12 specii de amfibieni, 8 specii de reptile şi 65 specii ale faunei nevertebratelor solului.

De menționat că în conformitate cu Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova, rezervaţia silvo-cinegetică „Pădurea Rădeni” a fost reorganizată în Rezervaţia Naturală de Stat „Plaiul Fagului”. În prezent aici sunt angajate 100 de persoane, iar suprafața gestionată a rezervației este de peste 5500 ha.

Actualmente, Rezervaţia este implicată în mai multe proiecte naționale și internaționale. Din anul 2013, „Plaiul Fagului” găzduiește festivalul „Sărbătoarea Fagului” cu scopul de a dezvolta și promova potențialul turistic al rezervaţiei.

plaiul1

plaiul2

plaiul3

plaiul4


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...