Ședința de judecată în dosarul Platon, amânată; Procurorul a cerut timp pentru examinarea listei cu martori

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ședința de judecată de astăzi în dosarul Platon a fost amânată pentru marți. Avocații au prezentat în instanță lista cu martori, iar procurorii au cerut o amânare până marți pentru a face cunoștință cu întreaga listă.

„Dumnealor indică în jur de cinzeci de martori, însă urmează să facem și noi cunoștință și să vedem, fiindcă sunt multe liste anexate. Nu știu dacă vor fi admiși toți, încă nu am făcut cunoștință și nu mă pot expune asupra faptului dat”, a declarat procurorul Andrei Băeșu.

Potrivit avocaților lui Veaceslav Platon, dovezile prezentate de procurorilor la ședința anterioară nu sunt concludente, ba dimpotrivă, reprezintă un plus pentru partea apărării. Mai mult, probele prezentate în instanța de judecată au fost rupte din context.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...